همه چیزدرباره شیرین گندمک

بررسی تمام خواص گندمک به‌عنوان یک میان وعده شیرین، خوشمزه و مقوی

گندمک یکی از میان‌وعده‌های مقوی و پرخاصیتی است که می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد. امروز در این مقاله قصد داریم تا شما را با خواص گندمک و طرز تهیه این خوشمزه پرخاصیت آشنا کنیم.

شاید برایتان غیر قابل باور باشد، اما گندمک می‌تواند میان‌وعده سالم و مقوی برای شما و فرزندانتان محسوب شود. امروزه با پیشرفت علم، بیماری‌های مختلفی به وجود آمده‌اند، اما یکی از راه‌های نجات انسان از این بیماری‌ها استفاده از مواد معدنی و ویتامین‌ها است. گندمک خواص فراوانی دارد که شاید هرگز به گوشتان نخورده باشد.

خواص گندمک چیست؟

گندمک در واقع همان گندم برشته‌ای است که تحت گرما پف میکند و به همراه شکر و نمک آماده میشود. همانطور که میدانید گندم خواص بسیار زیادی دارد. گندمک از منظر طب سنتی طبع گرم و معتدلی دارد و حاوی ۳۵۰ کالری در ۱۰۰ گرم است. از این ماده غذایی خوشمزه در اعیاد و شب یلدا هم استفاده میشود. مصرف گندمک در بارداری مجاز است و شما میتوانید آن را با شیر هم استفاده کنید. این محصول می‌تواند در مادران باعث تأمین انرژی و افزایش میزان شیر برای نوزاد شود.

این میان‌وعده انرژی‌زا است و از طرفی سرشار از فیبر است، به همین دلیل می‌تواند سلامت گوارش را افزایش دهد و آن را تقویت کند. گندمک شیرین شده سرشار از پروتئین گیاهی، ویتامین‌های گروه B و املاح معدنی بی‌نظیری مثل آهن، مس و روی است.

دقت داشته باشید که نباید در مصرف این خوشمزه مقوی زیاده‌روی کرد، مصرف بیش از حد آن به دلیل داشتن مقداری نمک و شکر سبب چاقی و افزایش فشارخون می‌شود‌. همچنین خواص گندمک بعد از حرارت دیدن حدود ۶۰ درصد کاهش می‌یابد و دو سوم از مواد مغذی خود را از دست می‌دهد. اما با این ‌وجود بازهم میان‌وعده مقوی‌تری نسبت به سایر تنقلات مضر است.

افرادی که دچار سو تغذیه هستند، می‌توانند با مصرف گندمک این مشکل را تا حدی برطرف کنند. گندمک می‌تواند از ضعف شدید جلوگیری کند و  بیماری‌های پوستی، قلبی و تنگی نفس را بهبود دهد.

تولیدکنندگان برای تهیه گندمک بازاری چه کارهایی انجام می‌دهند؟

تولیدکنندگان گندمک ابتدا دانه‌های گندم را می‌جوشانند و وقتی خوب مغز پخت شد، آن را در مقابل نور خورشید یا دستگاه خشک می‌کنند. در نهایت گندمک باید با مقداری روغن، شکر یا نمک تفت داده شود و پف کند.

محصول به‌دست‌آمده به دلیل روغن، نمک و شکر برای افراد دیابتی و مبتلایان به فشارخون باید تحت‌نظر پزشک مصرف شود. اما در کل این محصول خوشمزه برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند، بهترین گزینه جایگزین چیپس و پفک است. از گندمک شیرین در وعده صبحانه یا به‌عنوان عصرانه به همراه شیر تازه استفاده می‌شود. اغلب افراد این محصول خوشمزه را با شیر استفاده می‌کنند که بهترین روش استفاده آن محسوب می‌شود؛ زیرا ترکیب شیر و غلات سبب افزایش قابلیت جذب مواد مغذی خواهد شد.